Venäläinen kirjallisuus

Venäjän suurimmat kirjamessut 2016

Menetkö tänä vuonna Venäjälle? Kiinnostaako kirjamessut? Tässä ovat vuoden 2016 suurimpien kirjamessujen aikataulut.

“Biblionoch” – on vuosittainen lukemisen festivaali, joka järjestetään huhtikuussa Venäjällä. Sinä yönä kirjastot, kirjakaupat, kirjallisuusmuseot ja taidetilat ovat auki pitkään.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Kahtena vuonna tapahtumaan osallistui yli 2000 organisaatiota eri puolilla maata. Biblionoch 2016 pidetään 22. huhtikuuta.Tänä vuonna Biblionochin teema on ”Lue elokuvaa”.

http://www.biblionoch.ru

Pietari-kaupungin kansainväliset kirjamessut (Санкт-Петербургский Международный Книжный Салон) ovat yksi suurimmista ja tärkeimmistä tapahtumista, joiden tehtävänä on tukea, kehittää ja edistää lukemista Venäjällä ja myös edistää venäläistä kirjallisuutta ulkomailla. Kirjamessujen järjestäjät ovat Pietarin hallinto ja Venäjän kirjayhdistys.

XI Kirja Salon pidetään 26-29.05. Kirjamessut järjestetään samaan aikaan Pietarin perustamispäivän tapahtuman kanssa, ja siksi se houkuttelee paitsi lisää kävijöitä, mutta myös huomiota virkamiesten osalta. Vuonna 2014 tapahtumaan osallistui yli 170 tuhatta ihmistä ja vuonna 2015 – jo yli 210 tuhatta.

http://www.spbbooksalon.ru/ru/

Moskovan kirjamessut ”Venäjän kirjat” järjestetään Punaisella torilla 6.6.2016. Kuuluisat kirjailijat, artistit ja taiteilijat tapaavat maan pääaukiolla. He puhuvat ajankohtaisimmista, mielenkiintoisimmista kotimaisista kirjoista. Viime vuonna yli 200 tuhatta ihmistä vieraili festivaalilla. Paikalla oli noin 300 kustantamoa 50 alueelta Venäjällä, ja yli 500 tuhatta kirjaa oli myyty.

http://bookfestival.ru/presse

Moskovan kansainväliset kirjamessut 7 – 11.9.2016 (Московская международная книжная выставка-ярмарка). Messut pidetään Moskovassa vuodesta 1977 lähtien. Mesujen motto: “Kirja rauhan ja edistyksen palvelijana». Vuodesta 1999, kirjamessuilla järjestetään kansallinen kilpailu “Vuoden kirja”. Kunniavieraina messuilla eri vuosina ovat olleet Italia (2011), Valko-Venäjä (2010), Intia (2009), Ukraina (2008), Kiina (2007), Ranska (2006), Puola (2005).

Messuihin osallistuvat suurimmat venäläiset kustantamot, ulkomaiset kustantajat ja monet muut. Tapahtuman aikana järjestään tapaamisia kirjailijoiden kanssa, esitetään uusia kirjoja, pidetään konferensseja ja seminaareja.

http://mibf.info

Kansainväliset NON fiction kirjamessut (International Fair for Hiqh-quality fiction and non-fiction) pidetään Moskovassa vuodesta 1999 marraskuun lopulla – joulukuun alussa. Tänä vuonna ne pidetään 30.11-4.12.

Kirjamessuilla järjestetään keskusteluja, seminaareja, luentoja, elokuvaesityksiä, kirjailijatapaamisia. Järjestäjät valitsevat ainoastaan korkealaatuisia humanitaarista, koulutusalan, tieteen, tekniikan ja taiteen kirjallisuutta edustavia kirjoja.

Messujen päätavoitteena on luoda tilaa vuoropuhelulle kustannusalan ammattilaisten, kirjailijoiden sekä lukijoiden välille.

http://www.moscowbookfair.ru/eng/about.html

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s